2o Φεsτιβάλ Πελαsγία εν Δράsει-Διαγωνισμός Φωτογραφίας ”Ο τόπος μας-Το μέλλον μας”
05
July
2017

Ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας  με τίτλο «Ο τόπος μας- Το μέλλον μας» συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας.
 
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των νέων ,που έχουν γεννηθεί από το 1980 και έπειτα, μέσω της ενασχόλησής τους, με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις & στις αγροτικές περιοχές, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη.
 
Ο διαγωνισμός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους, προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν το μέλλον
 
Περιοχή Διαγωνισμού

Η περιοχή από όπου θα πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό, που θα υποβληθεί, είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 
Ποιος μπορεί να συμμετέχει

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε νέος/νέα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου γεννηθέντες από το 1980 και έπειτα

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και στην  τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι κύριοι και δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλλουν.

Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται στα mail info@pelasgiaendrasi.gr ή pelasgiaendrasi@gmail.com και θα συνοδεύονται με συνημμένη δήλωση συμμετοχής(που βρίσκεται στο κάτω μέρος), όπου θα αναφέρονται τα βασικά στοιχεία ταυτότητας, τα στοιχεία επικοινωνίας του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο, περιοχή, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση) και δήλωση αποδοχής των όρων του διαγωνισμού. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ταυτότητα, τα στοιχεία θα επιβεβαιώνονται με υπεύθυνη δήλωση του γονέα του συμμετέχοντος( που βρίσκεται στο κάτω μέρος).
 
Κατηγορίες
 
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:
 
ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 • Ήπια μετακίνηση
 • Διαχείριση απορριμμάτων- επαναχρησιμοποίηση υλικών
 • Βιοκλιματικά κτίρια

 
ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 • Δάσος
 • Νερό (Λίμνες, ποτάμια, θάλασσες)
 • Προστατευόμενες περιοχές
 • Βιοποικιλότητα

 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα- τρόπος ζωής
 • Ανθρώπινα κτίσματα, χωριά, κάθε τι που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος με τα υλικά του τόπου του

 
Τρόπος συμμετοχής και Τεχνικές Προδιαγραφές

Φωτογραφίες

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών (3) φωτογραφιών και όχι παραπάνω από μια (1) ανά κατηγορία.

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν στο διαγωνισμό θα πρέπει να είναι ψηφιακά αρχεία jpeg με την καλύτερη διάσταση 1920px στα 72dpi και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.
 
Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού όπως ονόματα , λογότυπα, συνθηματικά κλπ. που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση της επιτροπής και του κοινού.
 
Επιτρέπεται η υποβολή ψηφιακών φωτογραφιών που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία όπως συρραφή (stitching) αν πρόκειται για πανοράματα , HDR για αύξηση του δυναμικού εύρους της φωτεινότητας, αφαίρεση περιττών στοιχείων κλπ χωρίς αλλοίωση των πραγματικών συνθηκών του θέματος. Επίσης επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν προέρθει από ψηφιοποίηση φιλμ, θετικών ή αρνητικών. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ. Η κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την αισθητική αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών που έχουν προέρθει με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.
 
Θα πρέπει, επίσης , εάν εμφανίζονται πρόσωπα στις φωτογραφίες, να έχει εξασφαλιστεί η έγκριση τους.

Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν θα πρέπει να αποσταλούν στους διοργανωτές για εκτύπωση και συμμετοχή στην τελική φωτογραφική έκθεση. Το μέγεθος των ψηφιακών αρχείων προς εκτύπωση θα πρέπει να είναι αρχεία TIFF 8bit, τουλάχιστον 4000px κατά την μεγαλύτερη τους διάσταση.
 
Προθεσμίες και Σημαντικές Ημερομηνίες

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από τις 5 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου 2017

Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής , θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου 2017.

Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο facebook στην σελίδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ, μετά την 1η Αυγούστου και θα γίνει η ψηφοφορία έως τις 6 Αυγούστου 2017 12 π.μ.
 
Αξιολόγηση φωτογραφιών

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει μέσα από την σελίδα στο fb που θα αφορά τον διαγωνισμό και θα επιλεγούν οι 20 πρώτες μέσα από την συγκέντρωση των περισσότερων likes, οι οποίες θα εκτεθούν σε ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας στην Κεντρική Πλατεία Πελασγίας.

Έπειτα, η 3μελής κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες φωτογράφους, θα επιλέξει τις 5 καλύτερες.

Το 1Ο βραβείο της κριτικής επιτροπής που θα απονεμηθεί, θα κερδίσει μία επαγγελματική ψηφιακή μηχανή, ενώ θα απονεμηθούν και αναμνηστικά δώρα στις επόμενες.
 
Εκδήλωση

Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Πελασγίας από τις 7 έως τις 14 Αυγούστου.
 
Πνευματικά Δικαιώματα και Προσωπικά Δεδομένα

Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό και το ανέβασμα φωτογραφιών στην σελίδα στο fb, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι είναι ο δημιουργός και ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς- φωτογράφους και δεν παραχωρούνται. Οι διοργανωτές μπορούν για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που σχετίζονται με το έργο ή σε ΜΜΕ, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την έκθεση/ προβολή των δημιουργιών τους, στο κοινό μία ή περισσότερες φορές.
 
Παρακαλείστε να κάνετε κλικ πάνω στο μπλε υπογραμμισμένο για να κατεβάσετε την δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό και αν είναι ανήλικος ο συμμετέχοντας την υπεύθυνη δήλωση του γονέα.
 
Δήλωση Συμμετοχής στον Διαγωνισμό         Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα συμμετέχοντα

Dimitris
 • 4840 Views
 • Comments are closed.