Ημερίδα για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού
20
November
2014

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι η σωστή ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές;

 

Και μόνο το άκουσμα της λέξη καρκίνος, προκαλεί στους περισσότερους ανατριχίλα, τρόμο και πανικό. Όμως, ο καρκίνος αποτελεί πια μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων, που συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους. Το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε λοιπόν, είναι αντί να αναθεματίζουμε τον καρκίνο να είμαστε σωστά ενημερωμένοι τόσο για την φύση της νόσου, όσο και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

 

Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. περίπου 1 στις 8 με 10 γυναίκες θα αντιμετωπίσει τη νόσο.

 

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4500 νέα περιστατικά και από αυτές 1500 γυναίκες περίπου χάνουν τη ζωή τους.

 

Αυτός ήταν και ο στόχος της εκδήλωσης μας, η σωστή πρόληψη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Πελασγίας στις 20 Νοεμβρίου 2014.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διοίκηση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για την θετική του ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, διοργανώνοντας την ημερίδα, όπως επίσης, και τον κ.Μπουλούκο Κωνσταντίνο,Μαιευτήρας-Γυναικολόγο, ειδικό σε θέματα μαστού, επιστημονικό συνεργάτη Κέντρου Μαστού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

 

Dimitris
  • 3977 Views
  • Comments are closed.