Προσφέροντας το Χαμόγελο
14
November
2013

 

Για τέσσερις συνεχείς ημέρες,από την Δευτέρα 11 έως την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου,ως Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας φιλοξενήσαμε το κινητό πολυϊατρείο ”Ιπποκράτης”από το Χαμόγελο του Παιδιού,προσφέροντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από παιδίατρο,οδοντίατρο,ωτολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο σε 140 περίπου παιδιά στης περιοχής μας.

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς,ως νεολαίοι ,να ανταποδίδουμε την στήριξη των κατοίκων του χωριού μας-μέσα από τις δράσεις μας-προσφέροντας το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά.

Η συνεργασία αυτή μας ενθουσίασε,μας έδωσε δύναμη για την συνέχεια,μα πάνω απ όλα μας έκανε να νιώσουμε το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγύης,προς τον τόπο μας.

 

Για εμάς,δεν υπήρξε μια επαγγελματική συνεργασία με όρους και προϋποθέσεις,αλλά μία φιλική ατμόσφαιρα και προσπάθεια μαζί με την Τάνια,τον Γιάννη,την Ζέτα,τους ανθρώπους από το Χαμόγελο του Παιδιού,που αλληλοσυνδεθήκαμε πάνω στον κοινό σκοπό,με τα αποτελέσματα να μας ικανοποιούν ιδιαιτέρως.

Ποτέ δεν περιμένουμε και δεν φανταζόμασταν το αντίκτυπο και την απήχηση,που θα είχε η προσπάθεια μας αυτή.Θεωρούμε την πρόληψη κομμάτι της καθημερινότητα  μας και τον συνδετικό κρίκο στα βήματα της ζωής μας,που δεν θα πρέπει να το αμελούμε και να το παραλείπουμε.Πάνω σε αυτήν την βάση,θέσαμε τον σκοπό και το στόχο της φιλοξενίας του κινητού πολυϊατρείο ”Ιπποκράτης”.

 

Κάναμε την αρχή.Θεωρούμε πως η συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού,θα συνεχιστεί σε νέες βάσεις,με δράσεις και πρωτοβουλίες,που θα αφορούν τα παιδιά και τους νέους της περιοχής μας.

 

Στην προσπάθειας μας αυτή,οφείλουμε να αναφερθούμε στην συνεισφορά και την συνεργασία,από τον Ιατρικό-Οδοντιατρικό σύλλογο Φθιώτιδας,την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πελασγίας.

Αξίζει να σημειώσουμε την αμέριστη συνεργασία που υπήρξε με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου κ.Στραβοσκούφη Δ.,τους εθελοντές μας όσο και την κ.Χαλκιά Χ.,που ανέλαβε την φιλοξενία καθ’όλο το διάστημα παραμονής της κινητής μονάδας.

 

Και ας μην ξεχνάμε πως αξίζει να προσφέρουμε το χαμόγελο σε τέτοιες μέρες.είναι το μόνο ”αγαθό”που κάποιοι το έχουν ανάγκη.

 

Dimitris
  • 3838 Views
  • One Comment to "Προσφέροντας το Χαμόγελο"
    1. ΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΟΥ says:

      είστε μια σούπερ παρέα και είναι τιμή μας να σας έχουμε φίλους!