‘Οταν η δράση των νέων ”βρίσκει στόχο”
15
January
2015

Η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, συμπλήρωσε 3 χρόνια δράσεων, πρωτοβουλιών και γενικότερων δραστηριοτήτων που στόχευαν στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των νεοτέρων-και όχι μόνο –για εθελοντική προσφορά με σκοπό την “αναζωογόνηση” των ήδη –παραμελημένων δομών του χωριού.
 
Αύγουστος 2012-Ιανουάριος 2013:Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Νέα Γενιά σε Δράση”:Γνωρίζοντας τον τόπο μας μέσα από τον αθλητισμό: Ανατολική Φθιώτιδα-Πελασγία.
 
Φεβρουάριος 2013: pelasgiaendrasi.gr
 
Απρίλιος 2013: Εκπομπή “Ποδηλατοδράσεις” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ
 
Νοέμβριος 2013: Κινητό Πολυιατρείο ‘’Ιπποκράτης’’- Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού
 
Σεπτέμβριος 2014: Δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης
 
Είναι μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές, που ζήσαμε σ’ όλη αυτήν την περίοδο-και αποτελεί μια εικόνα εθελοντικής προσφοράς μιας παρέας,με θέληση και υπομονή.
Σταθήκαμε μακριά από την κακοπροαίρετη κριτική, απέναντι από καθετί που σκοπό είχε να διχάσει.
Απομονώσαμε το “κουτσομπολιό” της γειτονιάς, και απευθυνθήκαμε σε όλο το εύρος των ηλικιών.
Σε μια τοπική κοινωνία, που συνεχώς μεταλλάσσεται και αλλοιώνεται, με το πέρασμα των ετών, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ορθοποδήσαμε σε στέρεες βάσεις, συνεχίζοντας μια συλλογική προσπάθεια.
Οτιδήποτε μας πλήγωνε, μας έκανε πιο σκεπτικούς, πιο ώριμους. Όχι όμως πιο δυνατούς.
Υποπέσαμε σε λάθη, παραλείψεις, αδυναμίες σε όλο αυτό το διάστημα.Αναλάβαμε το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογούσε, και συνεχίσαμε με οδηγό το χαμόγελο.Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από “χρώματα”και ιδεολογίες,από προσωπικά και ατομικά συμφέροντα.
Ο πρωταρχικός στόχος και σκοπός μας, παρέμεινε αναλλοίωτος, σε όλη την περίοδο.
Μέσα από αυτό το “ταξίδι”, αντιληφθήκαμε,τα συν και τα πλην, τις ευκαιρίες και τις απειλές, μιας “ποικιλόμορφης” τοπικής κοινωνίας.
Αναρωτηθήκαμε,αν η δράση μας επιτυγχάνει τον σκοπό της, και αν πράγματι ως συμμετέχοντες μπορούμε να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω, ενεργοποιώντας και δίνοντας το κίνητρο, σε ακόμη περισσότερους.
Εν μέρει απογοητευθήκαμε, αλλά δεν τα παρατήσαμε.
Κοιτάζουμε μπροστά, αναμένοντας μια ευρύτερη συμμετοχικότητα και συλλογική ανταπόκριση.
Συνεχίζουμε…
 
Πρεμέτης Ι.

Dimitris
  • 3247 Views
  • Comments are closed.