Δανειστική Βιβλιοθήκη-Δώρο Πολιτισμού
04
September
2014

Πόσο όμορφα αισθανόμαστε όταν μας κάνουν δώρο;Και μάλιστα όταν μας το χαρίσουν με πραγματική αγάπη; Σίγουρα το δώρο,αλλά η αξία του διαφέρει.Για πολλούς είναι απλώς μια φιλική χειρονομία ευγένειας,για κάποιους ανιδιοτελής προσφορά αγάπης.Και σίγουρα η αξία του δώρου είναι ακόμη μεγαλύτερη αν είναι γνήσια και δεν εκφράζεται πρόχειρα.

 

Η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στην περιοχή μας είναι προσφορά γνήσιας αγάπης,γιατί βασίζεται σε μελετημένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται με μεράκι και έχει θετικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο:είναι δώρο πολιτισμού!

 

Η Πρωτοβουλία Νέων στα πλαίσια των δράσεων της,έχει εντάξει εδώ και έναν χρόνο την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης. Στόχος είναι η εξοικείωση τόσο της μαθητικής εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των ντόπιων κατοίκων με το ποιοτικό βιβλίο και η μόρφωση,που συνδέεται με τα δυο θεμελιώδη χαρακτηριστικά του πολιτισμού:την καθολικότητα και την άνοδο.

 

Μετά από θετική ανταπόκριση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,μας παραχωρήθηκε ο επάνω χώρος του Πνευματικού Κέντρου Πελασγίας προς διαμόρφωση για την στέγαση της Βιβλιοθήκης. Ήδη,στην συλλογή μας,βρίσκονται σχεδόν 500 τίτλοι βιβλίων και αναμένουμε ακόμη περισσότερους.

 

Οι κύριες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο οι τοποθετήσεις των βιβλιοθηκών που θα φιλοξενήσουν τα βιβλία μας.

 

Παρακάτω αναφέρουμε το κόστος κατασκευής της βιβλιοθήκης που έχουμε επωμιστεί μέχρι στιγμής.

 

Κόστος Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Περιγραφή

Ποσό

Προμηθευτής

Γυψοσανίδες

200€

Ριζάκος ΑΕΒΕ –Χορηγία από τον Κατσαντώνη Ιωάννη (Στυλίδα)

Υλικά Πατώματος Laminate

209,96€

Leroy Merlin

Βοηθ. Υλικά Τοποθέτησης Γυψοσανίδων

91,50€

Ριζάκος ΑΕΒΕ-Μπρέντας

Υλικά Χρωμάτων-Στοκαρίσματα

107,50€

                Ταφραλής Ιωάννης

Αναλώσιμα Υλικά-Ηλεκτρολογικά

90€

Ηλεκτρόραμα-Ταφραλής Ιωάννης

Εργασία:Στοκάρισμα-Βάψιμο

200€

 

Εργασία:Τοποθέτηση Γυψοσανιδών

120€

 

Συνολικό  Κόστος

818,96€

 

 

 

Για το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα ολοκλήρωσης του εγχειρήματος μας,χρειαζόμαστε την βοήθεια σας.

 

Αν έχετε βιβλία,τα οποία δεν τα χρειάζεστε,μπορείτε να μας τα χαρίσετε.Η αγάπη για το καλό βιβλίο είναι εφόδιο ζωής.Μπορείτε να βοηθήσετε ή με οποιανδήποτε τρόπο επιθυμείτε εσείς,προσφέροντας βιβλία που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

 

Είναι μια προσπάθεια να μοιρασθούμε την ευχαρίστηση,να ανακυκλώσουμε την γνώση και ότι άλλο προσφέρει ο μαγικός κόσμος των βιβλίων.

 

Μπορείτε να απευθυνθείτε, γράφοντας μας μήνυμα στο e-mail μας info@pelasgiaendrasi.gr ή επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6974269214 (Γιάννης)

 

 

Dimitris
  • 3400 Views
  • Comments are closed.